• Vergi Danışmanı - Vergi Dava Danışmanı
  • +90 544 636 57 04
  • uzmanvergici06@gmail.com

Hakkımızda

Anasayfa Hakkımızda

Hakkımızda

Separator

Ülkemizdeki firmaların çok zor koşullarda faaliyet gösterdiği ve ağır vergi yükü altında ezildiği hepimizin malumudur.

Vergi Hukukunun çok teknik bir alan olması ve bu alanda yetkin kişilere ulaşmakta güçlük çekilmesi nedeniyle VERGİ DAVALARI çoğunlukla mükellefler aleyhine sonuçlanabilmektedir.

Bu bakımdan, alanında uzman ve yetkin kadrosuyla hizmet sunmak ve vergi yükünüzü minimum masrafla en aza indirebilmek için vergi davalarınızda sizlere danışmanlık sunmak istiyoruz.

Danışmanlarımız; Maliye Bakanlığı Eski UZMANLARI, Eski VERGİ MÜFETTİŞLERİ ile Vergi Mahkemesi Eski HÂKİMLERİ’nden oluşan vergi ve mali hukuk uzmanlarıdır.

Uzmanlık alanlarımız ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Beraber çalışabilme arzusuyla iyi çalışmalar dileriz.

vergi dava dilekçesi


Dava Açma Konusunda Danışmanlık Verilmesi

Bir vergi uyuşmazlığı ile karşılaşılması halinde yargı yoluna gidilip dava mı açılmalı, yoksa idari başvuru yolları ile çözüm mü aranılmalı? Bu konuda karar vermenize yardımcı olarak, lehinize olan yolun seçilmesi.

Vergisel bir işlem ile karşılaşıldığı zaman idari yol mu, yoksa adli yol mu izlenmesi gerektiği konusunda mükellefler çokça tereddüt edebilirler. Bazı hallerde yargı yoluna başvurulması doğru çözüm olurken, bazı durumlarda idari çözüm yollarına başvurulması daha yararlı sonuçlar doğurabilir.

213 sayılı Vergi Usul Kanununda uzlaşma, pişmanlık ve cezalarda indirim gibi bazı idari yollar düzenlenmiş olup, somut olayın durumuna göre bu yollardan birisi tercih edilebilir.

Financial

Vergi Dava Dilekçesi Hazırlanması

Vergi /ceza ihbarnamesinin tebliğinden itibaren, bazı istisnalar dışında, 30 gün içinde yetkili vergi mahkemesinde dava açılmalı, bunun için de hukuki argümanları sağlam bir dava dilekçesi hazırlanmalıdır.

Vergi yargısının da dâhil olduğu idari yargıda, yazılı yargılama usulü geçerlidir. Sözlü yargılama yapılmaz. Belli miktarı aşan dosyalarda talep halinde duruşma yapılabilir ama duruşmada tanık dinlenemez ve duruşmadaki beyanlar tutanak altına alınmaz. Onun için dava dilekçesi önem arz etmektedir.